Безпілотні вантажівки допоможуть скоротити витрати на логістику вдвічі - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотні вантажівки допоможуть скоротити витрати на логістику вдвічі - дослідження

Технології&Авто
247
Використання безпілотних вантажних транспортних засобів здатне на 47% скоротити витрати в сфері логістики.
Як повідомляє агентство ДПА, це можна буде спостерігати вже до 2030 року.
Зменшити витрати дозволить діджиталізація і автоматизація логістичних процесів, однак найбільша економія (80%) буде досягнута за рахунок скорочення персоналу.
Про це свідчать дані дослідження, проведеного фірмою Strategy&, що спеціалізується на консультаціях у сфері вантажоперевезень.
“Логістична індустрія стикається зі значними технологічними змінами, які впливають на традиційні бізнес-моделі і ролі експедиторів, на вантажні компанії і далекобійників”, – вважає фахівець Strategy& в галузі розробки комерційних стратегій Герхард Новак. На його думку, в майбутньому більше значення матиме кінцева ціна за 1 км шляху, ніж технічне оснащення вантажівок і комфорт працівників.
За даними видання, до 2030 року безпілотні вантажівки зможуть майже в 2,5 разу швидше доставляти товари, ніж фури з водіями. Це пов’язано з тим, що відпаде необхідність у відпочинку для далекобійників. Також новітні логістичні алгоритми дозволять знизити пробіг фур порожняком.
“Вже через кілька років комерційний транспорт і логістична індустрія стануть єдиною екосистемою, що ефективно регулюється за допомогою новітніх технологій”, – впевнений Новак. Наприклад, вже зараз в сортувальних центрах задіяні роботи.
Високотехнологічний логістичний ланцюжок дозволить знизити адміністративні витрати і зменшити розмір страховки. За його словами, повністю автоматизована система навантаження, складування та розвантаження також підвищить ефективність підприємств.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас