День фінансів, 14 вересня: транш від ЄС, другий магазин H&M, четверта гілка метро в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 вересня: транш від ЄС, другий магазин H&M, четверта гілка метро в Києві

772
У п’ятницю, 14 вересня, головним спікером виступив Президент України.
Фіндопомога від ЄС. Петро Порошенко повідомив, що Україна і ЄС підписали Меморандум і Кредитну угоду про отримання нашою країною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі 1 мільярд євро. Очікується, що перший транш у розмірі 500 млн євро надійде в Україну восени цього року після виконання Україною умов надання траншу.
Програма допомоги містить перелік умов. Нова програма макрофінансової допомоги ЄС передбачає 18 умов. Шість з них необхідно виконати для першого траншу і 12 – для другого. Президент стверджує, що більшість умов вже виконані.
Про дефолт України в 2019 році. Президент України заявив, що фінансова стабільність країни збережеться завдяки подоланню економічної кризи і ефективній економічній політиці навіть незважаючи на те, що Україну чекають пікові виплати за державним боргом в 2019 році. “Як не дочекалися, коли пророкували дефолт України в 2014-15 роках, коли у нас було ледь $5 млрд золотовалютних резервів, так і не дочекаються ніякої дестабілізації зараз”, – упевнений Порошенко.
Навіщо Україні гроші МВФ. На це запитання Петро Порошенко відповів так: необхідність віддавати борги. Він упевнений, що держава не може бути успішною, якщо вона покладається тільки на зовнішню допомогу. Зараз все більше уваги приділяється опорі на власні українські сили. І, подолавши викликану війною економічну кризу, “ми значно впевненіше зараз стоїмо на ногах”, сказав він.
Окрім виступів Президента, день примітний таким:
H&M 2-й. Другий магазин H&M відкриється 18 жовтня в ТРЦ SkyMall. В магазині будуть представлені лінії жіночого, чоловічого, підліткового та дитячого одягу, а також аксесуарів. Перший магазин H&M відкрив у ТРЦ Lavina Mall ще 18 серпня.
4-а гілка столичного метро. Проект з будівництва четвертої лінії метро в Києві має бути реалізований в стислі терміни. За словами мера, зараз йде робота з узгодження “дорожньої карти”, в якій будуть прописані поетапні дії як столичної влади, так і фахівців компанії. Вартість будівництва оцінюється в 2 млрд доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас