Бізнес закликав НБУ та Мінфін розробити методику округлення сум в чеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликав НБУ та Мінфін розробити методику округлення сум в чеках

Валюта
256
Бізнес-співтовариство закликало Національний банк, Міністерство фінансів та Державну фіскальну службу розробити методику округлення сум в чеках.
Про це йдеться в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.
Як зазначається, за станом на 7 вересня округлення сум в чеках не відбувається через відсутність роз’яснень до постанови Нацбанку №25 “Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів”.
“Для бізнесу важливо розуміння особливостей бухгалтерського обліку та оподаткування сум округлення. А саме: як суми округлення вносити до податкових накладних по ПДВ, можна проводити округлення мінімальних та максимальних цін на підакцизні товари, як вести податковий облік сум округлення?”, – йдеться в повідомленні.
Так, наприклад, за словами представників Ритейл комітету Європейської Бізнес Асоціації, на алкоголь є мінімальна роздрібна ціна, яку не можна округляти в меншу сторону, на тютюнові вироби – навпаки, в більшу сторону.
“В іншому випадку це буде порушенням законодавства, за яке передбачено штраф”, – зазначили у ЄБА. Разом з тим в асоціації зазначили, що немає чіткої позиції Фіскальної служби, Міністерства фінансів та Національного банку України з питань обліку округлення сум і сум після округлення. У Податковому комітеті ЄБА попереджають, що гальмування цих процесів може стати серйозною проблемою для бізнесу в цілому, коли перестане вистачати дрібних монет.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас