Paypal в Україні і Глобус Банку: як це працює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Paypal в Україні і Глобус Банку: як це працює

Особисті фінанси
61
Пояснює Алла Авраменко, начальник відділу роботи з платіжними системами Глобус Банку
У клієнтів все більш популярними стають платіжні системи, основні переваги, яких — у широкому виборі варіантів отримання, обміну та переказу грошових коштів, а також максимальної швидкості проведення таких операцій.
Серед величезного розмаїття платіжних систем світовим лідером електронних платежів є саме PayPal. Ця система працює більш ніж у 190 країнах по всьому світу, у неї понад 100 мільйонів постійних користувачів.
Свою популярність система PayPal завоювала завдяки таким основним перевагам:
- оперативність — можливість проводити оплати в світових інтернет-магазинах в будь-якій валюті, при цьому перерахування проходить протягом декількох секунд;
- простота — для проведення покупки досить знати ідентифікатор одержувача, без введення банківських реквізитів, платіжних карт;
- безпека — персональні дані, в тому числі банківські реквізити, відомі тільки його власнику.
Платіжні системи, в тому числі PayPal, функціонують згідно з власними правилами, однак вони не можуть порушувати закони країни, в якій працюють. Це означає, що в різних країнах можуть діяти різні послуги, функціональні можливості, правила, обмеження. Тому користувачам рекомендується ознайомиться з особливостями системи PayPal, як, утім, і будь-якої іншої системи, перед її використанням.
Для користувачів системи PayPal можливі такі основні сервіси:
Send Money — переказ грошей зі свого особистого облікового запису системи PayPal. Покупки в інтернет-магазинах, переказ на банківський рахунок, перекази між користувачами системи;
Money Request — відправлення запиту на отримання платежу, тобто користувач може відправити своєму боржникові лист, який містить запит на проведення платежу. Такий запит можна відправити як окремому користувачеві, так і групі користувачів;
Web Tools — розміщення інструментів для прийому платежів на Web-сторінці користувача;
Auction Tools — інструменти для аукціонної торгівлі. Автоматична розсилка серед учасників акції запитів на отримання платежу, а також проведення оплати безпосередньо на сайті аукціону.
Усі зазначені сервіси доступні тільки жителям США. Україна поки що входить в число країн з обмеженим функціоналом платіжної системи PayPal, оскільки система не має банківської ліцензії НБУ на роботу в країні. В Україні користувачі можуть скористатися сервісами відправлення і прийому платежів, купівлі в інтернет-магазинах і — з недавнього часу — виведення грошей – тільки з США і не безпосередньо.
Сподіваємося, у найближчому майбутньому українські користувачі зможуть користуватися й іншими зручними сервісами системи PayPal.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас