Нафта Brent подешевшала до $77,81 за барель на ослабленні загрози урагану "Гордон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта Brent подешевшала до $77,81 за барель на ослабленні загрози урагану "Гордон"

Енергетика
134
Ціни на нафту опускаються в середу на тлі ослаблення побоювань, пов’язаних з потенційними наслідками шторму “Гордон” в Мексиканській затоці.
Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,81 за барель, що на $0,36 (0,46%) нижче рівня закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти подорожчали на $0,02 (0,03%) – до $78,18 за барель.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,5 (0,72%) – до $69,37 за барель. Попередню сесію контракти завершили на рівні $69,87 за барель, в понеділок торги в США не проводилися у зв’язку зі святковим днем.
Побоювання у зв’язку зі штормом “Гордон” змусили нафтові компанії “вжити запобіжних заходів і припинити видобуток на офшорних платформах”, цитує MarketWatch аналітика брокерської компанії PVM Oil Associates Тамаша Варгу.
Згідно з даними американського Бюро з питань безпеки та екологічного контролю, у вівторок виробництво нафти в Мексиканській затоці припинили 54 платформи, на які припадає близько 7,9% видобутку в регіоні.
Однак пізніше стало ясно, що наслідки шторму для виробництва нафти будуть мінімальними.
“Стає зрозуміло, що шторм не викличе серйозних наслідків, оскільки він проходить на схід”, – зазначає головний економіст Japan Oil, Gas&Metals National Corp. Такаюкі Ногамі.
При цьому, за словами експерта, негативним фактором для нафтового ринку в короткостроковій перспективі залишається зростання запасів нафти в Кушингу, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX.
Аналітики, опитані Bloomberg, очікують підвищення запасів нафти в Кушингу за підсумками четвертого тижня поспіль – на 600 тис. барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас