Нова набережна на Осокорках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова набережна на Осокорках

Особисті фінанси
610
У столиці незабаром з’явиться нова набережна та парк, кращий за Оболонську “Наталку” – Костянтин Паливода
У рамках спростування неправдивої інформації щодо будівництва ЖМ «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», яка розповсюджується у деяких інтернет ЗМІ, Голова Правління АТ АКБ “АРКАДА” Костянтин Паливода відповів на ряд запитань, а також розкрив плани компанії щодо благоустрою столичних Осокорків.
Незабаром у столиці з’явиться нова набережна та буде облаштовано парк, кращий за Оболонську “Наталку” – повідомив Костянтин Паливода. А заходи, що вже три тижні поспіль проводяться «ПАТРІОТИКОЮ НА ОЗЕРАХ», стануть регулярними. Так, 25 серпня, наприклад, відбувся родинний захід «Життя без сміття», 17 та 18 серпня- етнофестиваль “Літо на долоньках”, а тижнем раніше – «Родинне свято до Дня будівельника».
З якою метою були влаштовані ці розважальні заходи?
В нас є таке бажання: показати людям, що ми не агресивно налаштовані, ми налаштовані мирно.
Ми налаштовані облаштувати ту місцевість, зробити її цивілізованою, гарною, і що ми бажаємо нести людям добро, радість, розваги й таке інше. І тому ми думаємо, що у тому місці було б непогано зробити для людей якісь свята – бо місце дуже занедбане. І що б там не казали інші люди, ми одночасно проводимо і благоустрій на тому місці, і свята.
Тим більше, у майбутньому ми збудуємо там дуже гарний житловий масив, і люди звикнуть там і далі святкувати.
Чи плануєте ви зробити такі заходи регулярними та наскільки часто вони будуть проводитися?
Так, ми плануємо робити це регулярно. До осені, ми думаємо, будемо робити кожну суботу та неділю, це будуть такі свята, як зараз. Ми зараз плануємо якось розширити склад подій, які ми там будемо влаштовувати, щоб люди туди ходили розважатись, спілкуватись тощо.
А як ви плануєте облагородити цю територію?
У нас дуже великі плани на це. Сама територія така, що вона створює для цього дуже гарні умови. Тому там буде щось дуже схоже на ту набережну, яка є на Оболоні, і на чудовий парк «Наталка». Але, думаю, ми зробимо ще краще. У нас ще кращі умови, у нас вздовж усіх озер буде набережна, люди зможуть гуляти нею. Там, де зараз пляжі – пляжі залишаться. А ще буде два гарних парки, де проводитиметься багато цікавих заходів, де люди зможуть і каву випити, і поспілкуватись, і з дітьми погуляти, і на велосипедах кататись. За приклад ми візьмемо, мабуть, парк «Наталка», який мені дуже подобається, але ми плануємо зробити щось краще.
Чи буде ця територія для відпочинку вільною для людей, наприклад, з інших житлових масивів? Або просто проходять люди та мають бажання відвідати пляж і відпочити – чи буде така можливість у них?
Ну, зрозуміло, така можливість буде. Ніяких огорож не буде, вулиця Григоренка буде продовжена далі. Люди зможуть приїжджати, гуляти, відпочивати на пляжі, купатись в озерах, тобто ця зона відпочинку буде доступна для всіх киян, з усіх кінців міста.
Навколо забудови точиться багато суперечок – кажуть, що майбутню електропідстанцію можливо перенести, бо згідно цього проекту вона на відстані 40 метрів від озера?
Питання дещо ширше, ніж може здатися. Розумієте, більшість забудовників будує лише житлові будинки – бо, по-перше, вони не переймаються питаннями за рахунок чого ці споруди будуть забезпечуватись необхідними ресурсами. А по-друге, такій ситуації сприяє бюрократична система.
І вже в недалекому майбутньому все це призведе до суттєвих проблем з постачанням електроенергії, оскільки існуючі мережі та ресурси обмежені і мають відповідний ліміт, який майже вичерпано.
Для запобігання такої ситуації відповідальним забудовником, для забезпечення безперебійного постачання тепла у квартири, наприклад, побудовано новий котел на станції теплопостачання “Позняки”.
А задля забезпечення електроенергією мешканців нових та старих житлових масивів на лівому березі ми вирішили профінансувати спорудження нової електропідстанції. Уся дозвільна та проектна документація розроблялась згідно технічних умов та – увага – на вимогу ПАТ “Київенерго”. Яке, нагадаю, є у цьому питанні монополістом. Отже, усі вимушені підлаштовуватись під висунуті ними умови.
А для чого її взагалі потрібно будувати? Чи потрібна Лівому берегу ще одна підстанція?
Фахівці вже майже кричать – без нових електропідстанцій кияни взагалі можуть залишитись без світла, і особливо гостро ця проблема стоїть саме на Лівому березі, де на очах зводяться нові спальні райони.
Щороку попит на електроенергію в столиці зростає в середньому на 4-5%, що збільшує навантаження на енергооб’єкти та виникає дефіцит потужності. Як приклад, через перенавантаження трансформаторів існуючої підстанції «Осокорки» протягом 2017 р. сталося більше 40 аварійних відключень електроенергії у Дарницькому районі. Тож, подальше підключення нових споживачів до потужностей цієї підстанції обмежене.
Місцеві мешканці побоюються, що електростанція, як небезпечний об’єкт, може бути небезпечною для них, як для мешканців – чи це так насправді?
Абсолютно ні. І це спростовує затверджена проектна та дозвільна документація, яка є в наявності. Адже при підготовці та підписанні цих документів враховуються усі нюанси, навіть найдрібніші, про які пересічні громадяни навіть не здогадуються. Але все враховано, і безпека завжди стоїть на першому місці, без цього жодна організація документи не погодить.
А як щодо шкоди екології та навколишньому природному середовищу?
Ну, давайте чесно. Ландшафт місцевості і наявність водойм робить цей район несхожим на жоден інший столичний житловий масив. Але ж воно все занедбане, засмічене та захаращене. Для того, щоб якось усе це привести до ладу потрібні мільярди! І забудовник готовий їх вкладати! Під контролем громадськості й загалу ми хочемо облаштувати тут справжню зону відпочинку із збереженням місцевого колориту, проте чисту, комфортну, сучасну та, головне, безпечну. Саме таку, яка потрібна сучасному європейському мегаполісу.
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас