У II кварталі 2018 року ринок смарт-годинників зріс на 37% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У II кварталі 2018 року ринок смарт-годинників зріс на 37%

Технології&Авто
223
За даними аналітичної компанії Counterpoint Research, в II кварталі 2018 року світовий ринок смарт-годинників зріс на 37% у річному вирахуванні.
Найбільшим виробником цих пристроїв залишається Apple, ринкову частку якої дослідники оцінюють у 41%.
У прес-релізі не наводиться конкретних обсягів відвантажень смарт-годинників – аналітики розкрили дані лише про ринкову динаміку.
У лідера ринку Apple в минулому кварталі поставки смарт-годинників знизилися на 20% в порівнянні з попереднім тримісячним періодом, що експерти пов’язують з впливом сезонного фактору. Разом з тим у річному вираженні зареєстровано зростання відвантажень на 17%.
Найпопулярнішими “яблучними” смарт-годинниками були Apple Watch Series 1: до цієї моделі відносилися майже 9 з 10 куплених у квітні-червні “розумних” годинників Apple.
Що стосується пристроїв Series 3 з підтримкою стільникового зв’язку, то попит на них впав після підвищеного інтересу в попередні два квартали. Тим не менш, як і Apple Watch Series 1, пристрої Series 3 увійшли в рейтинг найпопулярніших смарт-годинників, зайнявши в ньому четверту сходинку.
Аналітики відзначили експонентне зростання Fitbit на ринку завдяки успіху її нового смарт-годинника Versa, що вийшов у квітні 2018 року. Ринкова частка Fitbit за рік збільшилася з 8% до 21%, а в п’ятірці найбільш затребуваних смарт-годинників модель Fitbit Versa зайняла третє місце після Apple Watch Series 1.
Крім того, у списку опинилася і модель Fitbit Ionic, що замкнула топ-5.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас