ЄС готовий знизити до нуля мита на імпорт із США промтоварів і автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готовий знизити до нуля мита на імпорт із США промтоварів і автомобілів

Світ
472
Брюссель готовий знизити до нуля ввізне мито на всі промислові товари, включаючи автомобілі, в рамках торговельних переговорів із США, заявила в четвер єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем.
“Ми сказали, що готові з боку ЄС перейти до нульових мит на промислові товари, звісно, в тому випадку, якщо те ж саме зроблять США. Таким чином, це відбудеться на взаємній основі”, – заявила С.Мальмстрем, виступаючи в торговому комітеті Європарламенту.
“Ми готові опустити до нуля навіть наші тарифи на імпорт автомобілів, якщо США зроблять те саме”, – цитує С.Мальмстрем видання Politico.
Вона додала, що такий крок буде вигідним з економічної точки зору як для ЄС, так і для Штатів.
Як повідомлялося, з 1 червня 2018 року набули чинності американські мита на сталь і алюміній з Європи, у відповідь Європейський союз обклав ввізним митом 23 категорії продукції з США.
В ході переговорів у липні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент США Дональд Трамп домовилися не вводити нові мита, поки йдуть консультації сторін про подальші дії.
Вони, зокрема, домовилися працювати над досягненням нульових мит і нульових субсидій по промислових товарах, не включаючи автомобілі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас