Данилишин пояснив, що заважає подальшій детінізації економіки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин пояснив, що заважає подальшій детінізації економіки в Україні

Казна та Політика
1016
Детінізації економіки сприяло зміцнення інвестиційної складової.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин.
“Позитивним є те, що зусилля владних структур щодо детінізації та дерегуляції економіки приносять результати. Значний поштовх цьому процесу має дати прийняття Верховною Радою Закону України “Про валюту і валютні операції” та майбутнє прийняття Закону України “Про податок на виведений капітал”, який також внесено Президентом України.
Також детінізації економіки сприяло зміцнення інвестиційної складової. Тим не менш, подальшому виведенню економіки з тіні перешкоджає наявність значних викликів стабільності фінансової системи (зокрема значного державного боргу), а також військовий конфлікт на сході країни», – наголосив Данилишин.
Він нагадав, що, за даними МЕРТ, у першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки був на 4% менше, ніж за аналогічний період 2017 року. За перші три місяці 2018 року рівень тіньової економіки становив 33% від офіційного ВВП, тоді як на початку 2017-го ця цифра становила 37% і протягом року поступово знижувалась.
Інтегрований показник розміру тіньової економіки, за даними МЕРТ, поступово знижується не перший рік: наприклад, за підсумками 2014 року він становив 41% від ВВП, в 2015 році – 43,5%, в 2016 році – 38%, але, на думку науковця, продовжує залишатися високим.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас