В Україні хочуть скоротити робочий день для молодих татусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть скоротити робочий день для молодих татусів

Казна та Політика
1248
Кабмін схвалив законопроект, який дає додаткові гарантії батькам, щоб вони могли поєднувати роботу і сімейні обов’язки. Батько зможе попросити у роботодавця встановити йому неповний робочий день або скоротити тривалість робочого дня за рахунок роботодавця, повідомляє Мінсоцполітики.
Повідомляється, що уряд схвалив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних з поєднанням сімейних і трудових обов’язків)”.
Зокрема, документом на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.
Метою даного законопроекту є забезпечення соціальних гарантій всім працівникам без дискримінації за ознакою статі, щоб батьки могли виконувати свої обов’язки у вихованні дітей та догляді за ними. Документ передбачає внесення відповідних змін до Кодексу законів про працю України та Закону України “Про відпустки”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас