МЕРТ планує розробити законопроект про саморегулювання в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ планує розробити законопроект про саморегулювання в Україні

Казна та Політика
117
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) має намір до кінця 2018 року розробити проект закону про саморегулювання в Україні та делегувати частину функцій держави з регулювання господарської та професійної діяльності саморегульованим організаціям (СРО), повідомляється на сайті міністерства.
Відповідне положення містить план щодо реалізації Концепції реформування інституту саморегулювання в Україні, затверджений на засіданні в середу.
Законопроект дозволить створення саморегульованих організацій (СРО) за всіма видами діяльності, чого на даний момент зробити неможливо, зазначає МЕРТ.
Водночас органи, які реалізують функції держави з регулювання господарської або професійної діяльності, будуть позбавлені таких функцій, оскільки їх делегують СРО.

Довідка Finance.ua

  • Саморегульовані організації (СРО) – це об’єднання бізнесу за видами діяльності. Статус СРО дозволяє самостійно встановлювати норми, стандарти в тій чи іншій сфері без втручання держави, а також регулювати як внутрішні відносини, так і відносини зі споживачами, уточнює МЕРТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас