Банківські експерти вважають злиття Deutsche Bank і Commerzbank лише питанням часу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські експерти вважають злиття Deutsche Bank і Commerzbank лише питанням часу

Фондовий ринок
255
Для аналітиків та спостерігачів банківської галузі злиття двох найбільших банків Німеччини – Deutsche Bank (DB) і Commerzbank – є неминучим, питання лише в тому, коли воно відбудеться, пише Financial Times.
Разом з тим експерти впевнені, що для того щоб подібна угода була успішною, її умови і перетворення в обох банках повинні бути радикальними.
Найчастіше можна зустріти думку, що Deutsche Bank спочатку повинен завершити інтеграцію активів Postbank і реструктуризацію інвестиційно-банківського підрозділу, а потім обговорювати угоду з Commerzbank. Цю думку поділяють і великі акціонери Deutsche Bank.
“З двох хворих не зробиш одного здорового”, – заявило FT джерело, знайоме з позицією одного з таких акціонерів.
Однак є два сценарії, які можуть прискорити укладання угоди: згідно з першим, Deutsche Bank усвідомлює, що не може відновитися самостійно, згідно з другим, один або кілька іноземних банків зроблять пропозицію про поглинання Commerzbank, і DB буде змушений висунути контрпропозицію.
Акції Commerzbank подешевшали на третину з початку 2018 року, Deutsche Bank – на 38%. При цьому минулого тижня аналітик Berenberg Bank Оуен Маллейні висловив думку, що Deutsche Bank далекий від відновлення, і його папери подешевшають ще більше. Основні напрямки діяльності банку переживають структурний спад, а компанія в цілому “повільно згасає”, написав він клієнтам.
Чутки про потенційне об’єднання німецьких банків підстьобнули новини про те, що американська інвестгрупа Cerberus стала міноритарним акціонером і Deutsche Bank, і Commerzbank, причому керівництво Deutsche Bank також залучило її в якості консультанта.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас