SOCAR і Uniper SE займуться підвищенням енергоефективності в нафтогазовій промисловості Азербайджану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SOCAR і Uniper SE займуться підвищенням енергоефективності в нафтогазовій промисловості Азербайджану

Фондовий ринок
107
Компанія SOCAR (держнафтокомпанія Азербайджану) і німецька Uniper SE будуть реалізовувати спільні проекти, спрямовані на підвищення енергоефективності у видобутку нафти і газу в Азербайджані.
Відповідна домовленість між компаніями досягнута за підсумками переговорів у суботу в Баку.
“Мета домовленості – в першу чергу оптимізація споживання електроенергії в промисловості в Азербайджані та скорочення викидів газу. Для цього вже визначено перші кроки, і наразі проводяться завершальні узгодження. Первинні дослідження показують, що за рахунок застосування сучасних технологій можна досягти суттєвої економії газу в газовій мережі”, – наголошується в повідомленні азербайджанської компанії.
У прес-релізі підкреслюється, що SOCAR і “Uniper” тісно співпрацюють останні п’ять років. В 2013 році сторони уклали довгострокову угоду про закупівлю газу в Азербайджані. Відповідно до угоди німецька компанія до 2045 року щорічно буде закуповувати у Азербайджану 1,5 млрд кубометрів газу, які з Південного газового коридору будуть поставлятися в Європу.
Крім цього, SOCAR і “Uniper” в 2015 році створили спільне підприємство, яке бере участь у роботах з реконструкції на виробничому об’єднанні “Азерхімія”
“У нас налагоджено стратегічне співробітництво з Uniper. Це дозволило нам скористатися сприятливими можливостями для використання передових технологій. Підвищення енергоефективності важливе для нас не тільки з точки зору захисту навколишнього середовища, але і одержання додаткової вартості за рахунок економії газу. Підписання сьогодні такого договору є показником високого рівня економічних відносин між нашими країнами, співпраці в рамках проекту “Південний газовий коридор”, – сказав президент SOCAR Ровнаг Абдуллаєв, слова якого наводяться в повідомленні.
Член правління Uniper Крістофер Делбрук, у свою чергу, підкреслив, що новий проект дозволить розширити співробітництво між компаніями. “Цей проект дозволить скоротити викиди газу в атмосферу і сприятиме Азербайджану в ощадливому використанні природних ресурсів. Співпраця Uniper і SOCAR принесе прибуток обом компаніям і відкриває хороші перспективи у майбутньому”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас