НКРЕКП остаточно скасувала «Роттердам+» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП остаточно скасувала «Роттердам+»

Енергетика
877
На сьогоднішньому засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення про скасування постанови №289 від 03.03.2017 року «Про затвердження порядку формування прогнозної оптової ціни електричної енергії», більш відомої під назвою «Роттердам+».
Рішення набуде чинності з початком дії нового ринку електроенергії. Крім того, визнаються такими, що втратили чинність, ще низка нормативних документів, що раніше регламентували роботу української енергетики – всього 24 постанови.
Це рішення НКРЕКП пояснює необхідністю упорядкування нормативної бази діяльності на ринку електричної енергії України для забезпечення своєчасної імплементації норм Закону України «Про ринок електричної енергії».
Ухвалений парламентом закон “Про ринок електроенергії” передбачає впровадження нової конкурентної моделі ринку, що включає низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.
Документ впроваджує норми Третього енергетичного пакету ЄС, у тому числі в питанні розділення компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас