МОЗ залучатиме приватні інвестиції для розвитку медустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ залучатиме приватні інвестиції для розвитку медустанов

Казна та Політика
554
Міністерство охорони здоров’я України до кінця року планує визначити пілотні проекти в регіонах і чіткий алгоритм державно-приватного партнерства для бізнесу.
Про це повідомляє прес-служба МОЗ.
У МОЗ зазначають, що понад 50% проектів державно-приватного партнерства, які сьогодні подаються на розгляд Мінекономрозвитку – це проекти в сфері охорони здоров’я.
“Нова модель української охорони здоров’я, яку зараз впроваджує МОЗ України, є привабливою для бізнесу та інвестицій. З іншого боку – держава завжди потребує додаткових фінансових ресурсів. Автономізація медичних закладів та перехід на новий рівень якості медпослуг вимагає нової сучасної техніки, комфортних умов для пацієнтів тощо. Саме тому державно-приватне партнерство в системі охорони здоров’я України зараз актуальне, як ніколи”, – сказав заступник міністра Роман Ілик.
За його словами, саме перехід на нову модель фінансування – оплату за пацієнта, дає можливість адаптувати і впровадити в Україні світовий досвід державно-приватного партнерства.
У вересні Міністерство планує завершити роботу над методологічними рекомендаціями для медичних установ і бізнесу, яким чином розпочати реалізацію проектів партнерства. До кінця року визначити пілотні проекти в регіонах і представити їх на розгляд інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас