Перший у світі круїзний лайнер на СПГ спущено на воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший у світі круїзний лайнер на СПГ спущено на воду

Технології&Авто
845
Перший у світі круїзний лайнер, що працює на скрапленому природному газі (СПГ), у вівторок залишив будівельний док на верфі в німецькому Папенбурзі.
Судно AIDAnova довжиною 337 м має понад 2,6 тис. кают, повідомляє Deutsche Welle.
Лайнер відправиться у перший рейс 2 грудня з Гамбурга.
Оператор круїзних суден Aida замовив будівництво трьох кораблів, які будуть використовувати як паливо СПГ. За інформацією компанії, вона інвестувала в цей проект понад 3 млрд євро.
Тим часом Німецький союз охорони природи (Nabu) стурбований забрудненням повітря через розвиток круїзного туризму.
СПГ вважається менш шкідливим для навколишнього середовища, ніж дизельне паливо. Проте подальше просування у сфері кліматичної політики “не тільки з питання підтримки чистоти атмосфери” стане можливим, якщо газ буде отримано з відновлюваних джерел, заявив експерт Nabu Дітмар Олігер.
Організація обурена тим, що в 2018 році на ринку представлені кораблі, які розраховані на “важке” паливо і не використовують ефективні технології у вирішенні проблеми вихлопних газів. Зокрема, багато суден не обладнані фільтрами сажових часток.
Круїзний туризм розвивається, при цьому “населення великих портових міст Європи дуже страждає через надмірне забруднення повітря”, зазначає Nabu. Союз закликає заборонити вхід “брудних судів” у європейські порти. На думку експертів організації, це дозволить “певною мірою подолати загрозу для здоров’я місцевих жителів і чутливих екосистем”.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас