Німецький хімічний гігант зібрався збільшити свою частку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький хімічний гігант зібрався збільшити свою частку в Україні

Фондовий ринок
897
Міжнародний хімічний концерн BASF (Німеччина) прогнозує збільшення своєї частки на ринку засобів захисту рослин (ЗЗР) в Україні на 1,5-2 п. п. з 15,5% станом на кінець 2017 року до 17-17,5% в 2019 році після купівлі активів міжнародного концерну зі спеціалізацією в сфері охорони здоров’я, сільського господарства і високотехнологічних матеріалів Bayer AG (також Німеччина).
Про це повідомив керівник департаменту агробізнесу BASF в Україні, Молдові та країнах Кавказу Діма Тіберіу в ході прес-конференції.
У той же час частка на ринку виробництва насіння в Україні після даної угоди не зміниться в наступному році і залишиться на рівні кінця 2017 року – 8-9%.
Крім того, серед активів Bayer концерн BASF в Україні набув науково-дослідний насіннєвий центр по роботі із зерновими в селі Центральне (Київська область), який є одним з 6 таких центрів концерну в світі.
Передбачається, що центр закриє повний цикл виробництва насіння – від створення нових сортів пшениці до презентації розробок у демонстраційному центрі.
За словами Тіберіу, відкриття оновленого центру вже у власності BASF відбудеться в першій декаді жовтня.
“Ми щойно придбали даний актив і не можемо оцінювати його фінансування та потужності”, – зазначив він.
Також Україна є однією з 8 країн, де концерн активно застосовує агроплатформу для цифрового землеробства Xarvio.
Зазначається, що на даний момент BASF повністю реалізував угоду з придбання частин бізнесу та активів компанії Bayer, відкривши новий сегмент бізнесу насіння, неселективних гербіцидів і нематоцидних протруйників.
Угода між компаніями була підписана в жовтні 2017 року, а її доповнення щодо купівлі овочевого насіннєвого бізнесу – в квітні 2018 року.
Так, Bayer відмовилася від частин бізнесу в зв’язку з купівлею одного з найбільших світових виробників насіння компанії Monsanto (США) за €7,6 млрд.

Довідка Finance.ua:

  • BASF – найбільша в світі компанія хімічного напрямку, концерн виробляє широкий спектр продуктів: пластик, фарбу, косметику, харчові добавки, технічні і будівельні хімікати, засоби агрохімічного захисту рослин. Загальні продажі концерну BASF в світі за підсумками 2017 року склали €64,5 млрд.
  • В Україні концерн працює з 1992 року через компанію БАСФ.
  • Bayer AG оцінює загальні продажі продукції в Україні в €283 млн за підсумками 2015 року, і понад €100 млн з цієї суми – засоби захисту рослин.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас