Метінвест підтвердив, що "найбільша угода галузі" обійшлася Ахметову в $190 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метінвест підтвердив, що "найбільша угода галузі" обійшлася Ахметову в $190 мільйонів

Фондовий ринок
824
Компанія Метінвест придбала 24,99% акцій кількох українських активів, що займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля, на загальну суму $190 мільйонів.
Про це йдеться в прес-релізі групи компаній СКМ, одним із структурних підрозділів якої є Метінвест.
“Метінвест, міжнародна вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, повідомляє про забезпечення додаткових довгострокових поставок високоякісного коксівного вугілля завдяки інвестиціям у виробниче співробітництво і придбання до 24,99% акцій кількох українських активів, які видобувають вугілля коксівної марки… Загальна вартість цього пакету акцій склала приблизно 190 мільйонів доларів США”, – йдеться в повідомленні.
До складу активів входять кілька підприємств, які займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля. Найбільш значущими з них є Шахтоуправління “Покровське” та Свято-Варваринська збагачувальна фабрика, що становлять найбільший в Україні вуглевидобувний та виробничий комплекс.
Підприємства розташовані на кордоні Дніпропетровської і Донецької областей у безпосередній близькості від підприємств Метінвесту. Активи зареєстровані відповідно до законодавства України і перебувають на підконтрольних Україні територіях.
Товарна продукція переважно представлена вугіллям марки К (тверде коксівне вугілля, більшість якісних характеристик якого відповідають вимогам Platts для преміального твердого коксівного вугілля з низьким вмістом летких), використовуваним для виробництва коксу. Станом на 31 грудня 2017 року довгострокові підтверджені й імовірні запаси вугілля склали 81 млн тонн.
Придбання пакетів акцій відповідає стратегічному пріоритету Групи з підвищення самозабезпеченості коксівним вугіллям для посилення вертикальної інтеграції, підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас