Влада готує декілька законопроектів, націлених на розвиток IT-галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада готує декілька законопроектів, націлених на розвиток IT-галузі

Казна та Політика
549
Наразі готується декілька законопроектів, націлених на розвиток IT-галузі. Мета законодавчих ініціатив – залучення інвестицій у галузь.
Про це Finance.ua повідомив Дмитро Цимбаленко, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, під час зустрічі, що відбулася у рамках проекту журналу «Рейтинг» за участі Ario Law Firm – «IT-галузь та податкові пільги».
Під час першого заходу у рамках проекту представники провідних українських IT-компаній країни висловилися щодо законодавчої невизначеності термінології галузі.
Як зазначають експерти, законодавче поле не дає визначення багатьом питанням, яким надають пільги податківці.
“Узагальнююча податкова консультація з приводу постачання програмної продукції була затверджена ще у 2013 році. Сьогодні вже 2018 рік, ІТ-сфера стрімко розвивається, у податкове законодавство також вносяться численні зміни. Але звертаємось ми до консультації 2013 року. У зв’язку з цим, не тільки платники податків, а і податківці, та інколи юристи плутаються у визначенні понять, досить часто неправильно визначають природу правовідносин. Така ситуація сприяє збільшенню податкових спорів та корупційних механізмів. Для того, щоб уникнути таких непорозумінь, необхідно внести конкретику”,- підкреслила адвокат податкової практики Ario Law Firm Наталія Швець.
Серед основних запитів від бізнесу:
  • Необхідність вирішення питань з оподаткуванням ПДВ. Питання має бути формалізоване та декриміналізоване.
  • Підтримка саме вітчизняного виробника у розрізі законодавства про працю шляхом зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.
  • Необхідність позбутися нинішніх протиріч у законодавстві.
  • Необхідність пільг для представників галузі у розрізі валютного законодавства. Так, вже незабаром набирає чинності Закон про валюту, проте у НБУ є право самостійно встановлювати обмеження.
  • Необхідність уніфікувати логіку надання податкових консультацій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас