З жовтня фінансування за новими тарифами отримають 380 медичних установ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З жовтня фінансування за новими тарифами отримають 380 медичних установ

Казна та Політика
296
Національна служба здоров’я оголосила про завершення “другої хвилі” підписання контрактів з медичними установами, які надають послуги первинної медичної допомоги.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.
З 1 жовтня 2018 на фінансування за новими тарифами перейдуть 389 комунальних медичних закладів, 40 приватних клінік і 33 лікаря-ФОП, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, педіатри та терапевти.
Лідерами за кількістю поданих заяв та укладених договорів стали Харківська (58 договорів) і Львівська області (34 договори). Зокрема, з Нацслужбою здоров’я починають роботу всі комунальні установи Харкова, Львова, Сум, Рівного, Житомира, Тернополя, Чернігова, Чернівців, Івано-Франківська, Маріуполя, Мукачева та багатьох інших міст, селищ і сіл. Повний перелік закладів можна переглянути в електронному форумі Національної служби здоров’я.
Заклади, які підписали договори в серпні, вже з жовтня 2018 почнуть отримувати оплати за надання медичних послуг сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами від Нацслужби здоров’я. До того часу вони будуть продовжувати фінансуватися за субвенції.
Голова Нацслужби здоров’я Олег Петренко зазначив, що під час “другої хвилі” заявки на підписання контрактів подали лікарні і клініки в тих областях, де не було жодного договору, зокрема, Луганська, Тернопільська та Волинська області.
Медустанови, які уклали договір з НСЗУ, обслуговують лише 23 млн осіб. З них понад 10 млн вже обрали своїх лікарів.
Інші комунальні медичні установи, що надають первинну допомогу, повинні підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року.
З 2019 року всі комунальні установи, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас