Банківська система Китаю підвищила зростання обсягів проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система Китаю підвищила зростання обсягів проблемних кредитів

Світ
363
За підсумками другого кварталу 2018 року, банки КНР зіткнулися з різким зростанням обсягів проблемних кредитів. За квітень-липень прострочення за корпоративними і споживчими кредитами злетіло на $26,6 млрд.
Зафіксований стрибок став безпрецедентним за весь час офіційної статистики, що покриває останні 10 років. Далося взнаки погіршення ситуації на промисловості, в першу чергу на підприємствах, що працюють на зовнішні ринки. Індекс експортних замовлень, який розраховується Національним бюро статистики і входить в зведений індикатор ділової активності КНР, в липні другий місяць поспіль виявився нижче 50 пунктів – риси, що відокремлює зростання від скорочення.
Рівень закредитованості китайських корпорацій на кінець 2017 року склав 160% ВВП ($20 трлн) – за рік його вдалося зменшити на 6 процентних пунктів, що було сприйнято як велике досягнення. Але в умовах торгової суперечки програма з обмеження кредитних вливань була відкладена в довгий ящик.
У липні Народний банк КНР видав $73,4 млрд нових кредитів під заставу цінних паперів за допомогою механізму середньострокового кредитування (Medium-term Lending Facility, MLF). Обсяг вливань став рекордним з початку року, а загальна сума грошової емісії, проведеної через MFL, перевищила майже $700 млрд.
Окремою проблемою стає споживчий борг, який в КНР зростає швидше, ніж у розвинених країнах: за минулий рік він зріс на $1,4 трлн, тоді як у США – на $600 млрд, а в зоні євро – на $1,1 трлн. За 9 років заборгованість фізосіб підскочила в 7,2 разу – з $837 млрд до $6,1 млрд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас