В УЗ розповіли, чи передбачено компенсацію пасажирам за неналежні умови проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В УЗ розповіли, чи передбачено компенсацію пасажирам за неналежні умови проїзду

Фондовий ринок
335
Виплати компенсацій пасажирам за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними і нормативно-правовими актами.
Про це повідомляє ПрАТ “Укрзалізниця”.
“Перевезення пасажирів здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, які забезпечують безпеку для життя та здоров’я пасажирів. Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними і нормативно-правовими актами не передбачено”, – йдеться у відповіді “Укрзалізниці”.
Крім того, наголошується, що згідно з договором перевезення (придбаним проїзним документом), перевізник зобов’язується перевезти пасажира до пункту призначення в строки, визначені договором.
Протягом 2018 року не було зафіксовано звернень громадян до суду з приводу порушення їхніх прав під час пасажирських перевезень.
“Всі суперечки та непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв’язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда – начальником поїзда, не доводячи їх до суду”, – повідомляє Укрзалізниця.
У разі виявлення у пасажирських вагонах технічних несправностей пасажир має право звернутися до начальника поїзда через провідника вагона. Состави пасажирських поїздів супроводжують начальник поїзда, провідники й електромеханік, який у разі можливості усуває технічні несправності під час поїздки.
“Укрзалізниця” також повідомляє, що супроводження пасажирських поїздів медичним працівником не передбачено, а в екстрених випадках необхідно звертатися до провідника, який повідомить начальнику поїзда, і той через засоби зв’язку зможе викликати швидку допомогу, яка буде чекати хворого на найближчій станції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас