Завдяки шахрайству з SIM-картами злочинцю вдалося вкрасти криптовалюти на 100 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки шахрайству з SIM-картами злочинцю вдалося вкрасти криптовалюти на 100 тисяч доларів

Кримінал
502
Влада Флориди заарештували чоловіка, підозрюваного в участі в банді, причетної до великої кількості випадків шахрайства з SIM-картами.
Відзначається, що слідчі органи дізналися про змову після того, як жінка почула, що її син представився в розмові співробітником компанії AT&T, після чого вона викликала правоохоронців.
Слідчі провели огляд кімнати і комп’ютера і виявили файли зі списками імен та телефонних номерів, SIM-карти і мобільні телефони.
Після більш ретельного розслідування було виявлено, що виявлені SIM-карти належали семи різним жертвам афер, які проживають в семи різних штатах США.
Ці люди заявили, що їх ідентифікаційні дані були вкрадені, а разом з ними зловмисники змогли викрасти і гроші з криптовалютних гаманців на тисячі доларів.
Правоохоронці провели бесіду з підозрюваним і з’ясували, що він входить до злочинної групи, яка включає ще 8 осіб.
За даними слідчих органів, банда викрадала персональну інформацію, а потім або видавала себе за співробітника компанії стільникового зв’язку, або платила таким співробітникам, щоб отримати нову SIM-карту, за допомогою якої зловмисники могли зламувати паролі, прив’язані до телефонних номерів, включаючи паролі до криптовалютних сервісів.
Банді таким чином вдалося вивести понад 100 тисяч доларів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас