РосЗМІ оприлюднили деталі нового законопроекту про антиросійські санкції США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РосЗМІ оприлюднили деталі нового законопроекту про антиросійські санкції США

Світ
576
Російське видання “Коммерсантъ” дізналося деталі законопроекту Конгресу США про нові санкції проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на доларові розрахунки для російських державних банків.
Як пише видання, значна частина положень документа стосується президента США Дональда Трампа.
Від Трампа вимагають звести в єдину систему всі вже введені раніше санкції проти Росії – від CAATSA до “акту Магнітського”, створити в уряді США “санкційний координаційний офіс” для домовленостей з ЄС про підтримку санкцій, заблокувати доларові розрахунки російських банків, заборонити операції резидентам США з новим російським держборгом, створити національний центр по боротьбі з російською загрозою, шукати у світі активи Володимира Путіна і навіть вирішити питання про визнання РФ “державою-спонсором тероризму”.
Документ містить також цілий механізм, який покликаний завадити Дональду Трампу вивести США з НАТО. Зокрема, сенатори запропонували заборонити фінансування спроб “будь-якого представника уряду США” вивести країну з НАТО: хоча вихід з організації документом не виключається, ухвалення рішення можливе лише в разі, якщо за нього проголосують дві третини членів Сенату.
В економічній частині проекту найбільш важлива вимога заборони на операції в США (і заморожування активів) семи російських банківських структур, які вже знаходяться в санкційному режимі, у тому числі Сбербанку, ВТБ, Внєшекономбанку і Промсвязьбанку. На практиці це буде означати неможливість для цих банків стандартних доларових розрахунків через коррахунки в банках США.
Законопроект “Акт із захисту американської безпеки від агресії Кремля 2018” офіційно ще не опублікований на сайті Конгресу. Там говориться, що на це може знадобитися ще кілька днів.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас