Збиток "Дніпропетровськгазу" в I півріччі 2018 року становить 200 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток "Дніпропетровськгазу" в I півріччі 2018 року становить 200 млн грн

Фондовий ринок
143
За шість місяців 2018 ПАТ “Дніпропетровськгаз” отримало збиток від розподілу природного газу в розмірі 196 млн. грн.
За результатами минулого року збиток компанії становив понад 211 млн. грн.
Основна діяльність “Дніпропетровськгазу” – розподіл природного газу – приносить збитки через те, що тариф, встановлений НКРЕКП, нижчий від необхідних, економічно обґрунтованих витрат підприємства.
Найбільший дисбаланс утворюється через те, що фактична вартість технологічного газу значно вища від тієї, яка передбачена у тарифі.
“Встановлений НКРЕКП тариф для нашої компанії в цьому році передбачає вартість газу на технологічні потреби 440,2 млн. грн., але у фактичних цінах цей обсяг газу коштує майже в 1,8 разу більше”, – говорить фінансовий директор “Дніпропетровськгазу” Інна Калягіна.
Минулого року ПАТ “Дніпропетровськгаз” направив на закупівлю газу для технологічних потреб більш ніж 60% тарифної виручки підприємства. Тому збитки компанії в 2018 році тільки збільшаться.
Дефіцит тарифних коштів призводить до нестачі фінансування для закупівлі матеріалів на експлуатацію розподільних мереж, конкурентної заробітної плати, оплати послуг, у тому числі з безоплатної повірки та ремонту лічильників. Тарифний дефіцит за цими статтями витрат “Дніпропетровськгаз” оцінює в 41 млн. грн. за 2017 рік.
Наслідками такої тарифної політики є борги перед постачальниками технологічного газу, проблеми з виконанням експлуатаційних завдань, передбачених нормативними документами, відтік кваліфікованих кадрів. Дисбаланси минулих періодів можуть бути усунуті виключно за рахунок компенсацій в майбутніх періодах, а це більш ніж 443,3 млн. грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас