Велика Британія виділить додаткові 900 млн євро на оборону, - The Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія виділить додаткові 900 млн євро на оборону, - The Times

Світ
86
Уряд Великої Британії виділить в цьому році додаткові 800 млн фунтів стерлінгів (близько 900 млн євро, – ред.) на оборону.
Про це повідомляє The Times.
Як зазначається, міністр оборони Гевін Вільямсон на початку року провів перегляд оборонних витрат, і вирішив, що міністерству не вистачає як мінімум 2,25 млрд євро щорічно для реалізації десятирічного плану щодо купівлі нових військових літаків, супутників, кораблів і субмарин.
Оборонний комітет британського парламенту погодився з тим, що військові витрати необхідно збільшувати з 2% до 3% від ВВП, до 22,5 млрд євро на рік. Вільямсон просить про збільшення на 4,5 млрд євро на рік.
Повідомляється, що уряд у березні виділив на армію додаткові кошти у розмірі 800 млн фунтів, така ж сума буде виділена до кінця цього фінансового року. Втім, вона все ще не відповідає вимогам.
The Times зазначає, що на збільшення оборонного бюджету вплинула загроза протесту серед консервативних парламентаріїв. Один з членів британського кабінету міністрів сказав, що близько 50 парламентаріїв будуть готові протидіяти рішенням уряду цієї осені, якщо вимоги військового відомства про додаткові кошти не будуть задоволені.
Така загроза бунту зростає на тлі зростаючої стурбованості щодо прогалин у можливостях Великої Британії, в тому числі брак військової техніки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас