США відновлять санкції проти Ірану, пов'язані з валютними операціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відновлять санкції проти Ірану, пов'язані з валютними операціями

Світ
219
Сполучені Штати планують деталі свого пакета санкцій проти Ірану, включно з обмеженнями щодо валютних операцій.
Інформацію про це підтвердив державний секретар США Майк Помпео, коментуючи відновлення антиіранських санкцій після рішення Сполучених Штатів вийти з «ядерної угоди» 2015 року.
Американські чиновники раніше заявляли, що від 7 серпня, починаючи з 1:01 за київським часом, іранський уряд не зможе купувати американські банкноти.
Вони зазначали, що всеосяжні санкції будуть введені проти різних сфер діяльності Ірану, включаючи експорт відомих перських килимів.
5 серпня іранське державне телебачення повідомило, що країна спростить правила обміну іноземної валюти, намагаючись припинити падіння іранського ріала, який з квітня втратив близько половини своєї вартості.
Ядерна угода, підписана 2015 року в часи президентства в США Барака Обами, передбачає різке обмеження Тегераном його ядерної програми, щоб зробити неможливим створення ядерної зброї.
Міжнародне співтовариство в обмін скасовує санкції, накладені на Іран за його ядерну програму. У травні Дональд Трамп оголосив, що США виходять з ядерної угоди з Іраном і повторно введуть жорсткі санкції. Крім того, Трамп пригрозив санкціями іншим країнам, які «допомагатимуть Ірану в його спробах розробити ядерну зброю».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас