Довідкове значення курсу гривні до долара в п'ятницю знизилося до 27,0883 грн/$1 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довідкове значення курсу гривні до долара в п'ятницю знизилося до 27,0883 грн/$1

Особисті фінанси
23
Довідкове значення курсу гривні до долара, за даними Національного банку України (НБУ), в п’ятницю на 12.00 знизилося до 27,0883 грн/$1 із 27,0123 грн/$1 днем раніше.
Котирування курсу гривні на міжбанківському валютному ринку на 11:00 становили 27,07 -27,12 грн/$1, тоді як до закінчення торгів у четвер – 27,01-27,04 грн/$1, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” дилери комерційних банків.
У зв’язку зі зростаючим попитом на валюту НБУ в п’ятницю оголосив аукціон із продажу до $50 млн.
Як зазначив директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний, зростаючий курсовий тренд і подолання психологічного бар’єру в 27 грн/$1 відображає випереджаючий попит на валюту порівняно зі стриманою пропозицією експортерів, максимально зацікавлених у дорогій валюті та маючих можливість притримати необов’язковий продаж за рахунок відшкодувань ПДВ, що надійшли в кінці липня.
“Попит було сформовано імпортерами, аграріями, що конвертуватили виручку від продажів врожаю, нерезидентами під конвертацію погашень ОВДП в кінці липня та під вивід дивідендів на початку серпня. Плюс спекулятивна складова, зокрема за рахунок вищих котирувань готівкового ринку. Говорити про стійкість тренду зниження курсу передчасно, це більшою мірою ситуативні коливання в результаті комбінації перерахованих причин”, – сказав експерт.
За його оцінкою, подальша динаміка курсу гривні визначатиметься проявом зовнішніх і внутрішніх факторів, які впливають на приплив валюти до економіки: рух співпраці з МВФ, дані щодо врожаю, цінова кон’юнктура на зернові, метали, енергопродукти, а також активністю НБУ зі згладжування дисбалансів пропозиції та попиту.
О.Курінний вважає, що за відсутності шоків курс гривні в серпні перебуватиме в діапазоні 26,8-27,1 грн/$1, а до кінця року залишиться в рамках, закладених до державного бюджету-2018 року.
У свою чергу голова правління РВС Банку Владислав Кравець вважає, основним фактором, який надає наразі найбільш суттєвий тиск на курс гривні, є висновок дивідендів на початку серпня.
“Найближчими днями курс урівноважиться, і протягом 1,5-2 місяців перебуватиме в межах 27-27,4 грн/$1. НБУ згладжуватиме різкі коливання, але не перешкоджатиме тренду”, – додав банкір.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас