"Метінвест" Ахметова став співвласником найбільшої вугільної компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" Ахметова став співвласником найбільшої вугільної компанії

Фондовий ринок
742
Гірничо-металургійна група “Метінвест” Ріната Ахметова і Вадима Новінського опосередковано увійшла до складу акціонерів ПАТ “Шахтоуправління “Покровське”, яке є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні.
Про це свідчать дані в системі розкриття інформації НКЦПФР.
Згідно з даними, з другого кварталу 2017 року 57,29% акцій “Покровське” переведені з ПрАТ “Донецьксталь” – металургійний завод” на ТОВ “Індастріал коал холдинг” (ICH, Київ). При цьому 24,99% ICH на сьогодні належить Metinvest BV (Нідерланди).
Решта 75,01% акцій ICH розподілені між кіпрськими Altana Limited (24,99%), Misandyco Holdings LTD (24,99%), Mastino Тrading LTD (0,04%) і віргінської Treimur Investments Limited (24,99%).
Altana, Мisandaiko і Мastinto також підконтрольний ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ, Дніпропетровська обл.).
“Метінвест” веде роботу з Антимонопольним комітетом України, щоб отримати статус офіційного бенефіціара “ДКХЗ”. При цьому “Метінвест” вже отримав низку дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання цього підприємства.
Як повідомлялося, гендиректор “Метінвесту” Юрій Риженков в червні в інтерв’ю Bloomberg повідомив, що група зацікавлена в налагодженні партнерства з іншими компаніями або придбанні нових активів з метою заміщення своїх підприємств, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території, управління якими акціонери втратили з 15 березня 2017 року.
“Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні”, – сказав гендиректор.

Довідка Finance.ua:

  • “Метінвест” – вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані в основному в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.
  • Основними акціонерами “Метінвесту” є “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією.
  • Шахтоуправління “Покровське” (раніше – “Красноармійська-Західна №1”) до останнього часу входило в промислово-фінансову групу “Донецьксталь”, основним власником якої є Віктор Нусенкіс.
  • “Покровське” – найбільший в Україні виробник вугілля, що використовується для виробництва коксу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас