Нафта стабільна після зростання напередодні, Brent торгується біля $73,4 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стабільна після зростання напередодні, Brent торгується біля $73,4 за барель

Енергетика
44
Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються в ході торгів у п’ятницю після зростання напередодні і завершують в плюсі ​​перший тиждень з кінця червня.
Ціна жовтневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:59 кч зменшилася на $0,04 (0,05%) – до $73,41 за барель. У четвер контракти подорожчали на $1,06 (1,46%) – до $73,45 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,10 (0,15%) – до $69,06 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти підскочили в ціні на $1,3 (1,92%) – до $68,96 за барель.
За повідомленнями ЗМІ, збройні сили Ірану готуються почати масштабні навчання в акваторії Перської затоки. За даними CNN, в маневрах можуть взяти участь до 100 кораблів і катерів, сотні бійців, повітряні частини і берегові ракетні батареї.
CNN зазначає, що цими маневрами Тегеран може продемонструвати спостерігачам можливості Ірану у перекритті Ормузської протоки.
Раніше влада США заявляла про намір домогтися обмеження експорту іранської нафти, у відповідь на що Тегеран пригрозив, що в разі введення міжнародних обмежень на закупівлі нафти, Іран може закрити Ормузьку протоку для нафтового експорту.
Зазначається, що через Ормузську протоку проходить близько 30% всіх світових поставок нафти по морю.
Крім того, підтримку нафтовому ринку надала новина, що запаси нафти на терміналі в Кушингу в Оклахомі, де зберігаються фізичні обсяги, що торгуються на NYMEX, впали до мінімуму з жовтня 2014 року, а нафтовидобуток в США скоротився на 100 тис. барелів на добу, до 10,9 млн б/д.
“Скорочення запасів у Кушингу може тривати ще два-чотири тижні на тлі високого завантаження НПЗ в піковий літній сезон водіння”, – зазначив старший економіст Japan Oil, Gas & Metals National Corp. Такаюкі Ногамі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас