АМКУ оштрафував фармкомпанії за узгоджене завищення цін на ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував фармкомпанії за узгоджене завищення цін на ліки

Фондовий ринок
697
Антимонопольний комітет України оштрафував чотири фармацевтичні компанії на суму понад 18 мільйонів гривень за узгоджені антиконкурентні дії щодо завищення ціни на лікарські засоби в 2012 – 2016 роках.
Про це повідомила прес-служба комітету.
Зокрема, Антімономольний комітет визнав дії компаній “Рош Україна”, “БаДМ”, “Бізнес Центр Фармація” і “Альба Україна” з укладання договорів купівлі-продажу, умови яких призвели до необґрунтованого завищення вартості лікарських засобів, що реалізуються через процедури державних або суспільних закупівель в 2012-2016 роках, порушень, передбачених пунктом 1 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються встановлення цін на лікарські засоби виробництва компанії “Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд”, що реалізуються через процедури державних або суспільних закупівель.
За порушення комітет наклав штраф на компанію “Рош Україна” – на суму 9,12 мільйона гривень, “БаДМ” – 5,4 мільйона гривень, “Бізнес Центр Фармація” – 3,2 мільйона гривень, “Альба Україна” – 339,9 тисячі гривень. АМКУ зобов’язав компанії припинити порушення в двомісячний термін з дня отримання рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас