У Великобританії пропонують ввести вікові обмеження на користування дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії пропонують ввести вікові обмеження на користування дронами

Світ
176
В даний час у Великобританії розглядається безліч змін до правил, що регулюють використання безпілотних літальних апаратів, спрямованих на посилення підходів на тлі стрімкого поширення безпілотників.
Зокрема, надійшла пропозиція щодо обмеження віку, що забороняє використання дронів вагою понад 0,55 фунта (250 г) особами молодше 18 років.
Передбачуваний віковий ліміт на три роки менший, ніж вікове обмеження на подачу заявки на отримання повної ліцензії на керування літаком або вертольотом. Однак в разі прийняття запропонованого обмеження для управління дроном діти потенційно зможуть як і раніше запускати безпілотні літальні апарати, якщо вони будуть це робити під наглядом дорослих.
Пропоновані поправки до законодавства відповідають аналогічним законам, прийнятим в США, де введений Федеральним управлінням цивільної авіації США реєстр безпілотних літальних апаратів став причиною затяжної юридичної дискусії. У Великобританії теж введено правила користування дронами, що включають обмеження висоти польотів 400 футами (122 м) і заборону на запуск безпілотників поряд з аеропортами.
Нинішні пропозиції щодо зміни законодавства Великобританії включають дозвіл використання технології анти-дрон при проведенні певних заходів і навколо важливих об’єктів, а також припис, щоб користувачі надавали перед запуском дрона заявку із зазначенням маршруту його руху.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас