ЄЦБ перегляне рішення щодо відкликання ліцензії «Versobank AS» за скаргою його акціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ перегляне рішення щодо відкликання ліцензії «Versobank AS» за скаргою його акціонерів

Фондовий ринок
159
Спеціальна адміністративна комісія Європейського центрального банку (ABOR) завершила розгляд скарги українських акціонерів естонського «Versobank AS» щодо відкликання ліцензії. За підсумками розгляду ЄЦБ доведеться переглянути попереднє рішення та ухвалити нове.
На відміну від рішення ЄЦБ про відкликання ліцензії, яке регулятор виклав для публічного доступу, рішення адміністративної комісії позначено як «інформація з обмеженим доступом».
«ABOR визнала наявність у рішенні Європейського центрального банку помилок, котрі необхідно усунути, – повідомив партнер адвокатської фірми «Династія» Денис Миргородський, який представляє інтереси власників банку. – Також у висновках ABOR не підтвердилися факти причетності власників банку до відмивання грошових коштів. Навпаки, Комісія виявила їхню активність стосовно поліпшення діяльності банку на останньому етапі його існування».
«Перегляд рішення ЄЦБ не означає повернення ліцензії, припинення ліквідації та відновлення діяльності кредитної установи. На цьому етапі ліквідації банку ми вважаємо повернення його до нормальної роботи неможливим, – прокоментував рішення ABOR бенефіціарний власник «Versobank AS» Вадим Єрмолаєв. – Але активів достатньо для виплат усім кредиторам, так що клієнти банку у будь-якому випадку не постраждають».
Нагадаємо, що раніше, 26 березня 2018 року, Європейський центральний банк ухвалив рішення про відкликання ліцензії у естонського «Versobank AS», що належить українським підприємцям – Вадиму Єрмолаєву та Станіславу Віленському. Власники банку 30 березня зажадали публічного спростування інформації щодо систематичного порушення законодавства ними (відмивання грошових коштів), а в квітні звернулися до адміністративної комісії ЄЦБ з вимогою переглянути ухвалене рішення.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас