Літак-гігант "Мрія" реалізував рекордний проект перевезення в Південній Америці (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літак-гігант "Мрія" реалізував рекордний проект перевезення в Південній Америці (фото)

Технології&Авто
1527
Ан-225 «Мрія» авіакомпанії «Авіалінії Антонова» успішно виконав 12-й рейс з доставки вантажів, що завершує найбільший за кількістю послідовних рейсів проект в історії експлуатації цього літака на комерційному ринку.
В рамках цієї логістичної операції з Чилі в Болівію перевезли 12 генераторів для теплоелектростанції на замовлення Hansa Meyer Global Transport GmbH & Co, передає ДП “Антонов”.
У кожному рейсі «Мрія» доставляла вантаж вагою до 160 тонн. При цьому варто зауважити, що початкова конфігурація вантажів не дозволяла завантажити їх у літак. Для вирішення цієї проблеми потрібно змінити конструкцію такелажних вузлів на вантажі – зробити їх на болтових з’єднаннях з можливістю демонтажу.
Ще одним важливим технічним завданням стала зміна схеми обпирання вантажу на підлогу літака, адже спочатку розподіл навантаження від моновантажів на підлогу літака перевищував максимально допустимі значення. Була застосована технологія зворотного прогину основи вантажів. Також для надійного закріплення вантажів в літаку була розроблена спеціальна швартовочна схема.
Фахівці розробили спеціальні рекомендації льотному екіпажу Ан-225 про обмеження максимально допустимих перевантажень під час зльоту, польоту і посадки літака, був проведений спеціальний тренінг екіпажу.
Незважаючи на те, що в аеропорту Чімор, Болівія, куди доправляли вантажі, відсутнє обладнання для виконання рейсів в нічний час, вся операція була спланована таким чином, щоб літак приземлився на світанку і вилетів перед заходом сонця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас