Суд відмовив у касації Татнафті, яка оскаржувала передачу позову до України на $112 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив у касації Татнафті, яка оскаржувала передачу позову до України на $112 млн

Фондовий ринок
160
Арбітражний суд Московського округу відмовив у задоволенні касаційної скарги “Татнафті” про примусове виконання рішення іноземного суду за позовом до України на $112 млн і компенсацією відсотків в рамках справи “Укртатнафти”. “Татнафта” в касації оскаржувала передачу позову щодо підсудності до Арбітражного суду Ставропольського краю.
Арбітражний суд Московського округу залишив в силі рішення Арбітражного суду Москви, який визначив передати позов “Татнафти” щодо підсудності до Арбітражного суду Ставропольського краю.
Майже рік представники України і “Татнафти” сперечалися в московському суді про ефективну юрисдикцію справи, а також про наявність у України на території РФ майна, яке може бути враховано в рамках стягнення за позовом російської нафтової компанії.
“Татнафта” наполягала, що обернути на стягнення можна частину будівлі культурного центру України в Москві, яка використовується в комерційних цілях, однак українській стороні вдалося довести, що будівля має дипломатичний імунітет. Тому справа була передана в Ставропольський арбітраж: в цьому регіоні у України також є майно – санаторій ім.Семашка.
У 2017 році аналогічне клопотання – про приведення у виконання рішення суду – “Татнафта” подавала до Високого суду Лондона, який задовольнив клопотання компанії.
“Татнафта” почала арбітражний розгляд проти України у 2008 році у відповідності з російсько-українською угодою про заохочення і взаємний захист інвестицій через ситуацію навколо “Укртатнафти”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас