Порошенко підписав закон про штрафи за несплату аліментів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про штрафи за несплату аліментів

Казна та Політика
512
Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Законом передбачені особливості впливу на боржників, що мають заборгованість по сплаті аліментів для утримання дітей з інвалідністю та дітей, що мають певні тяжкі захворювання, враховуючи, що несвоєчасна сплата аліментів має особливо негативні наслідки для дітей з цієї вразливої ​​категорії.
Визначається, що несплата аліментів на утримання дитини за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на термін від 120 до 240 годин.
Несплата аліментів на утримання дитини з інвалідністю, і дитини, яка хворіє на тяжке перинатальне ураження нервової системи, має вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні або онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або на утримання дитини, яка отримала тяжкі травми, потребує трансплантації органу, паліативної допомоги, яка призвела до виникнення заборгованості, за три місяці з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання тягне за собою суспільно корисні роботи на термін від 120 до 240 годин.
При цьому встановлюється, що повторне протягом року вчинення цього правопорушення тягне за собою відповідальність у вигляді виконання суспільно корисних робіт на термін від 240 до 360 годин. Ухилення ж особи від робіт тягне за собою адмінарешт терміном до десяти діб.
У документі передбачені і заходи щодо батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. У таких випадках передбачено попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року, тягнуть за собою штраф у розмірі від 100 до 300 таких мінімумів.
За невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини, встановлюється штраф у розмірі від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів. За таке ж діяння, вчинене повторно протягом року, штраф можуть накласти в розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Підкреслимо, що може бути застосоване тимчасове обмеження до того з батьків, з ким проживає дитина, у праві виїзду за кордон і праві керування транспортним засобом до виконання рішення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас