Google опублікувала чергову статистику щодо часток різних версій Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google опублікувала чергову статистику щодо часток різних версій Android

Фондовий ринок
2901
Компанія Google опублікувала чергову статистику щодо часток різних версій мобільної платформи Android. Показується, скільки пристроїв на яких версіях заходять в магазин додатків Google Play.
Статистика збиралася протягом 24 годин 23 липня і може мати певну похибку. Раніше Google публікувала подібні дані щомісяця, але на цей раз минуло два з половиною місяці.
Минулу доповідь було опубліковано 7 травня. Основне зростання відбулося у останньої версії Android, а конкретно на Android 8.0. Після 7 з гаком місяців на ринку версія Android 8.1 так і не змогла набрати обертів. В сумі Android 8 має частку в 12,1% активних пристроїв за місяць до появи Android P. У Android Nougat почався перший серйозний спад. Android 7.1 поки росте, але це компенсується падінням частки Android 7.0. Спад склав 1,7%.
Більш ранні версії Android на кшталт Lollipop, KitKat, Jelly Bean також продовжують втрачати користувачів. Gingerbread і Ice Cream Sandwich втратили ще 0,1%, в цілому ж їх стан залишається стабільно близьким до нуля. У Android P вже вийшла версія-кандидат на фінальний варіант. Крім того, в цьому році бета-версія доступна на смартфонах сторонніх виробників. Незважаючи на це, частка Android Pay поки не дотягла до 0,1%, щоб потрапити в цю статистику.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас