SOCAR Polymer ввела в експлуатацію завод поліпропілену в Сумгаїті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SOCAR Polymer ввела в експлуатацію завод поліпропілену в Сумгаїті

Фондовий ринок
427
SOCAR Polymer в середу ввела в експлуатацію в Сумгаїті завод з виробництва поліпропілену.
Про це йдеться в повідомленні на сайті президента Азербайджану.
Проектна потужність заводу становить 184 тис. тонн поліпропілену на рік. Із загального обсягу виробленої заводом продукції 30% буде направлятися на внутрішній ринок, 70% – на експорт.
Як основні ринки збуту продукції розглядаються Туреччина, Росія, Європа і, можливо, Китай. Очікується, що продукція нового заводу дозволить повністю замінити весь поліпропілен, імпортований наразі в Азербайджан.
Загальна вартість проекту будівництва заводів становить $750 млн, з яких 40% становить акціонерний капітал, 60% – кредитні кошти. На реалізацію проекту SOCAR Polymer залучила кредит Газпромбанку у розмірі $489 млн терміном на 10 років. Угоду про фінансування будівництва заводів SOCAR Polymer між SOCAR і Газпромбанком було підписано 19 червня 2015 р.

Довідка Finance.ua:

  • SOCAR Polymer заснована Держнафтокомпанією Азербайджану (SOCAR, ДНКАР). В даний час частка SOCAR в капіталі компанії складає 57%. Серед акціонерів також Vitol Black Sea V. L. L, Ecoland і низка інших компаній.
  • SOCAR Polymer також займається будівництвом в Сумгаїті заводу з виробництва поліетилену високої щільності потужністю 120 тис. тонн на рік.
  • EPC (Engineering, Procurement and Construction, EPC)-підрядником будівництва обох підприємств є італійська група компаній Maire Tecnimont S. p.A
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас