Глава ДТЕК розповів, скільки потрібно інвестицій для реконструкції українських ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ДТЕК розповів, скільки потрібно інвестицій для реконструкції українських ТЕС

Енергетика
338
У реконструкцію українських ТЕС необхідно інвестувати 6,5 мільярда євро, щоб виконати зобов’язання перед партнерами з ЄС в частині охорони навколишнього середовища. Але в тарифах виробників електроенергії не передбачені кошти для того, щоб покрити ці витрати.
Про це сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко в інтерв’ю британському профільному виданню ICIS, повідомляє Сегодня.
За словами Тимченка, як і в Європі, роль вугілля в енергетиці України буде скорочуватися. Однак перехід на відновлювані джерела відбуватиметься поетапно.
“Згідно з Енергетичною стратегією України до 2035 року, в найближчі десять років роль вугільної енергетики в енергетичному секторі буде залишатися на рівні 25-35%”, – сказав Тимченко.
Генеральний директор ДТЕК висловив надію на проведення реформи ринку електроенергії в Україні та підвищення політичної стабільності. Це, на думку Тимченка, сприятиме залученню необхідного фінансування для досягнення мети країни з нарощування потужності відновлюваної енергетики до 5 ГВт до 2020 р.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас