Безробітні українці отримали 12 млн грн допомоги на відкриття бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітні українці отримали 12 млн грн допомоги на відкриття бізнесу

Казна та Політика
730
Держава в рамках проекту Мінсоцполітики “Рука допомоги”, який поширюється на безробітних малозабезпечених громадян та переселенців, надала українцям 12 млн гривень фінансової допомоги на відкриття власної справи.
“Кількість охочих започаткувати власну справу серед членів малозабезпечених сімей та переселенців перевищила 600 осіб. З них, станом на 1 липня, 176 вже підготували та захистили бізнес-плани. Загальна сума поворотної фінансової допомоги (мікрокредитів), які виділили українцям, сягнула майже 12 млн гривень”, — йдеться у повідомлені Мінсоцполітики.
Зазначається, що 81 учасник проекту обрав бізнес в сфері послуг — це ветеринарна, видавнича діяльність, будівництво, ремонт автомобілів, косметологічні, перукарські, токарні, туристичні послуги, організація відпочинку для дітей тощо.
Друге за популярністю місце тримає сільське господарство — розвивати бізнес у цьому напрямку вирішив 41 учасник.
Ще 29 осіб займаються виробництвом. Більшість із них виробляє продукти харчування, меблі, взуття та одяг.
Лише 25 учасників обрали роздрібну торгівлю.
Як уточнили у Мінсоцполітики, розмір безвідсоткового мікрокредиту на одну особу у 2018 році складає до 70 тис. гривень, в залежності від бізнес-плану. На ці кошти купуються матеріали та обладнання для новоспечених підприємців.
Для тих учасників, які не хочуть відкривати власну справу, проект пропонує різноманітні варіанти працевлаштування. Так, 1307 малозабезпечених та переселенців вже знайшли постійну роботу за сприяння центрів зайнятості. Ще понад 750 осіб взяли участь у тимчасових оплачуваних роботах на користь своїх громад.

Довідка Finance.ua:

  • “Рука допомоги ” — пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який реалізується за підтримки Світового банку.
  • Мета проекту — допомогти переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соцвиплат, отримати гідну роботу або заснувати власний бізнес.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас