НКРЕКП відклала граничний термін обладнання газових лічильників системами дистанційної передачі показників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП відклала граничний термін обладнання газових лічильників системами дистанційної передачі показників

Енергетика
526
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) відклала до 1 травня 2019 року граничний термін обладнання комерційних вузлів обліку газу системами дистанційної передачі показників, повідомила прес-служба регулятора.
Відповідні зміни до Кодексу газорозподільних мереж (ГРМ) НКРЕКП внесла на засіданні в Києві в четвер.
“Комісія заборонила оператору ГРМ здійснювати заходи з припинення розподілу природного газу в разі надання власником комерційного вузла обліку оператору ГРМ гарантійного листа за зобов’язанням в певний термін, але не пізніше за 1 травня 2019 року, облаштувати комерційний вузол обліку газу засобами дистанційної передачі”, – йдеться в повідомленні прес-служби НКРЕКП.
Крім того регулятор вніс зміни до Кодексу ГРМ, що стосуються обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Регулятор синхронізував відповідні норми до закону України “Про житлово-комунальні послуги”.

Довідка Finance.ua

  • Раніше планувалося, що перехід на дистанційну передачу показників буде завершено до 1 серпня 2018 року.
  • Антимонопольний комітет України досліджує дотримання операторами газорозподільних мереж (обл- і міськгазами) антимонопольного законодавства при переведенні абонентів на дистанційну передачу показників споживання газу в рамках переходу до добового балансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас