У Великобританії встановлять розумні дорожні знаки, які ловитимуть водіїв зі смартфонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії встановлять розумні дорожні знаки, які ловитимуть водіїв зі смартфонами

Технології&Авто
120
У Великобританії тестують нові дорожні знаки. Вони оснащені датчиками, що можуть виявляти активні сигнали мобільних телефонів 2G, 3G та 4G, які використовуються для дзвінків, смс або для перегляду сторінок в Інтернеті.
Розумні електронні дорожні знаки загорятимуться попереджувальним знаком “використання смартфонів заборонено”, коли вони отримають достатню кількість радіохвиль від машини, що проїжджають повз них. Коли кожна машина наближатиметься до знаку, водії побачать, як загоряється знак.
Нова система може навіть розрізняти Bluetooth-з’єднання, тобто користувачі, що підключили смартфон до автомобіля або використовують гарнітуру, не отримають попереджувального знаку. Однак система поки що не розрізняє водіїв і пасажирів в автобусі, які користуються смартфонами.
Хоча ніякого покарання для тих, хто отримав попередження від дорожнього знаку, застосовуватися не буде, автори проекту сподіваються, що вони перешкоджатимуть водіям використовувати телефони за кермом, попередивши їх про штрафи при повторному порушенні.
“Повідомлення, яке ми прагнемо донести до водіїв, просте: не чіпайте свій телефон, доки ви за кермом. Використання телефону за кермом – це одне з чотирьох фатальних дорожніх правопорушень, які можуть мати трагічні наслідки”, – переконаний Джонатан Чапмен, автоінспектор у місті Норфолк.
Такі дорожні знаки не зможуть замінити поліцейських на дорозі, але вони змусять водіїв задуматися про небезпеку використання смартфонів за кермом.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас