Середньовисотний безпілотник вперше здійснив політ через Атлантику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньовисотний безпілотник вперше здійснив політ через Атлантику

Технології&Авто
480
Американський військовий безпілотник MQ-9B SkyGuardian, що належить до класу середньовисотних, успішно пролетів 6,96 тис м над Атлантикою на висоті 3-8 тис м і увійшов в повітряний простір Великобританії. Про це йдеться в повідомленні компанії-розробника літального апарата General Atomics Aeronautical Systems.
Політ став першим успішним трансатлантичним випробуванням безпілотника такого класу. Літальний апарат за 24 години 2 хвилини подолав відстань від бази в Північній Дакоті до Глостершира в Великобританії.
SkyGuardian здатний перебувати в повітрі до 35 годин, але поки літає досить повільно – крейсерська швидкість безпілотника на висоті в 7,5 тис м становить 388 км/год. Для порівняння, стандартна швидкість літака Boing 747 – 870 км/год. З 13 по 15 липня літак можна побачити на статичній експозиції британського авіашоу RIAT 2018.
Планується, що в подальшому SkyGuardian буде оснащений системою озброєння, яка дозволить запускати з безпілотника ракети. Першим оператором дрона стануть Королівські британські ВВС.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас