Світова економіка втрачає трильйони доларів через обмеження освіти дівчат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка втрачає трильйони доларів через обмеження освіти дівчат

Світ
401
Обмеження доступу дівчат до освіти завдає серйозної шкоди світовій економіці: країни втрачають від $15 трлн до $30 трлн через втрачену можливість підвищити продуктивність праці і доходи жіночої частини населення.
Про це йдеться в огляді Світового банку (СБ) “Missed Opportunites: The High Cost of Not Educating Girls”.
Менше ніж дві третини дівчат в країнах з низьким рівнем доходів закінчують початкову школу, а неповну середню освіту отримують лише близько 30%. По світу в цілому 77,1% жінок мають як мінімум кілька класів середньої освіти.
При цьому у жінок з повною середньою освітою (СБ оцінює її в 12 років навчання) більше шансів на працевлаштування, а заробляють вони більш ніж удвічі більше за тих, хто був позбавлений цієї можливості.
СБ також звертає увагу на значні соціальні та економічні переваги повної середньої освіти для самих дівчаток і їхніх майбутніх дітей. Для жінок, які отримали хоча б середню освіту, менша ймовірність зіштовхнутися з насильством у сім’ї, їх рівень психологічного благополуччя в цілому вищий.
Для суспільства в цілому вигода полягає в зниженні дитячої і материнської смертності та голоду, відмові від дитячих шлюбів і уповільненні зростання кількості населення в країнах, де вона занадто висока, а також активному включенні жінок в усі сфери життя.
Жінки, які отримали хоча б середню освіту, ухвалюють більш ефективні рішення в тому, що стосується їхніх сімей, а їхні діти в середньому здоровіші.
“Ми не можемо дозволити гендерній нерівності стати на шляху світового прогресу. Нерівність в освіті – ще одна проблема, яку можна виправити і яка обходиться світу в трильйони доларів”, – наводяться в прес-релізі слова головного виконавчого директора СБ Крісталіни Георгієвої.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас