Ізраїль відправить на Місяць свою першу місію з роботами до кінця 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль відправить на Місяць свою першу місію з роботами до кінця 2018 року

Технології&Авто
343
Ізраїль відправить свою першу місячну місію до кінця 2018 року. Реалізацією цього проекту займеться державний концерн Israel Aerospace Industries і некомерційна організація SpaceIL.
Запуск роботизованого посадкового модуля відбудеться за допомогою ракета-носія Falcon 9 компанії SpaceX в грудні 2018 року. Планується, що ізраїльські роботи сядуть на Місяць вже 13 лютого 2019 року. У разі, якщо все пройде успішно, Ізраїль буде четвертою країною в світі, яка посадила свій космічний апарат на Місяці. До цього таку місію здійснили Росія, США і Китай.
Посадковий модуль SpaceIL буде важити всього 600 кг. Поки невідомо, чим буде займатися пристрій на супутнику Землі і чи заплановано його повернення на Землю.
SpaceIL брала участь в конкурсі Google Lunar X Prize, головним призом якого було $20 млн. Згідно з умовами конкурсу, його учасники повинні створити кілька знімків з поверхні Місяця за допомогою власного супутника. Однак Google скасувала цей конкурс, а SpaceIL залучила на цей проект понад $88 млн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас