Електронний бюджет знизить рівень корупції - Рахункова палата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний бюджет знизить рівень корупції - Рахункова палата

Казна та Політика
240
Рахункова палата пропонує запровадити електронний бюджет, щоб знизити рівень корупції при використанні бюджетних коштів.
Про це в ефірі «UA:Українське радіо» сказав голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляється на сайті палати.
«В Україні має запрацювати електронний бюджет, який значно знизить корупцію при використанні бюджетних коштів», – ідеться в повідомленні.
Пацкан зазначив, що на сьогодні головне завдання Рахункової палати – забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, а отже, коштів всіх українців.
Голова Рахункової палати зауважив, що нещодавно з робочим візитом відвідав Естонію, яка займає лідируючі позиції в світі щодо запровадження електронного урядування. Зокрема, понад 97% державно-адміністративних послуг надаються саме в електронному вигляді і люди не витрачають час на їх отримання.
«Тому я виступив з ініціативою, щоб Україна найближчим часом запровадила електронний бюджет. І тоді кожен українець бачитиме, на що йдуть його гроші», – зазначив Пацкан.
За його словами, це дасть змогу кожному платнику податку на рівні конкретних цільових програм побачити, чи ефективно витрачаються його кошти.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас