Київ ухвалив рішення про реструктуризацію 1,8 млрд грн боргу метрополітену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ ухвалив рішення про реструктуризацію 1,8 млрд грн боргу метрополітену

Фондовий ринок
337
Київська міськрада ухвалила рішення про реструктуризацію 1,8 млрд грн боргу КП “Київський метрополітен” перед компанією “Укррослізинг” за поставку 100 вагонів у 2010-2013 рр.
“Цим рішенням ми даємо можливість керівнику комунального підприємства почати розмову про реструктуризацію, можливі виходи з цієї ситуації. Після цього він буде звітувати за здійснені кроки перед Київрадою”, – заявив мер Києва Віталій Кличко.
Водночас, за словами депутата Київради від “Самопомочі” Олега Макарова, цим рішенням Київ фактично визнає борг перед “Укррослізингом”, хоча у столиці була можливість припинити стягнення з рахунків метрополітену після внесення “Укррослізингу” у санкційний перелік Ради національної безпеки і оборони України.
В. Кличко також доручив керівнику Київського метрополітену звернутися до суду для припинення провадження щодо метрополітену в зв’язку з санкціями проти “Укррослізингу”.
Як повідомлялося, раніше виконавча служба Мін’юсту арештувала рахунки Київського метрополітену, а з кінця червня заблокувала роботу кас в ході судових розглядів перевізника з компанією “Укррослізинг”. Сума стягнень на 10 липня склала 170 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас