Moody's дало прогноз щодо банківської системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's дало прогноз щодо банківської системи України

Казна та Політика
1135
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service поліпшило прогноз щодо банківської системи України до “позитивного” зі “стабільного” на тлі очікування підвищення кредитоспроможності фінустанов в наступні 12-18 місяців.
“Економіка України продовжить поступово відновлюватися, що буде стимулювати попит на нові кредити, підвищувати здатність позичальників обслуговувати залучені позики. Крім того, після того як банки визнали більшість проблемних кредитів, відрахування в резерви повинні знизитися, що сприяє поліпшенню результатів діяльності фінустанов”, – цитується в огляді Moody’s заступник віце-президента агентства Лев Дорф.
Moody’s, зокрема, очікує, що цього року зростання економіки України прискориться до 3,5% з 2,5% на тлі відновлення інвестицій, що, в свою чергу, призведе до активізації кредитування: згідно з прогнозами Moody’s, зростання обсягу кредитування підвищиться до 10% протягом наступних двох років з 7% в 2017 році.
У свою чергу, якість активів покращиться за рахунок поліпшення їх обслуговування і скорочення обсягу проблемних кредитів до 47% до кінця 2019 року за рахунок реструктуризації або списання заборгованості, що не обслуговується.

Довідка Finance.ua

  • Частка проблемних кредитів у банківській системі України станом на 1 червня 2018 року становила 56,09%, що на 0,1 процентних пункту менше, ніж місяцем раніше. Обсяг кредитного портфеля при цьому зріс на 0,19% – до 1,121 трлн грн.
  • З початку 2018 року частка проблемних кредитів збільшилася на 1,55%, обсяг портфеля – на 2,75%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас