У Раді хочуть захистити українців від неякісних продуктів харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді хочуть захистити українців від неякісних продуктів харчування

Казна та Політика
653
Народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець вимагає винести на розгляд парламенту законопроект №8464 про санітарно-епідеміологічне благополуччя. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.
За її словами, розгляд законопроекту є невідкладним. Документ покликаний захистити співвітчизників від неякісних харчів.
“Через непродуману політику уряду контроль над якістю продуктів з боку держави втрачений, вперше за роки незалежності в Україні люди вмирають від промислового ботулізму — заражених продуктів, куплених у супермаркетах. Смертність від ботулізму за останні роки в нашій країні виросла втричі. При цьому смертям від отруєнь в більшості випадків можна і потрібно було запобігти”, – написала Богомолець.
Нагадаємо, за даними експертів, продуктовий ринок України переповнений фальсифікатом. Фальсифікують недобросовісні виробники товари майже усіх груп. Найчастіше – молочку та ковбасні вироби. Немало підробок і серед промислових товарів, таких як порошки чи косметика.
Окрему і значну нішу фальсифікату посідає алкоголь. Контафактної продукції, за оцінками фахівців, сьогодні на ринку України вже навіть більше, аніж легальної.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас