У червні міжнародні резерви скоротилися на 1,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У червні міжнародні резерви скоротилися на 1,1%

Казна та Політика
156
У червні міжнародні резерви скоротилися на 1,1% до 17,978 млрд доларів порівняно з травнем.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Згідно з ним, за червень міжнародні резерви скоротилися на 1,1% у зв’язку із здійсненням платежів за державним боргом, номінованим в іноземній валюті.
По-перше, 562,4 млн доларів були спрямовані на платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в інвалюті (крім платежів на користь МВФ), з яких 552,5 млн доларів склало обслуговування та погашення ОВДП, номінованих в іноземній валюті.
По-друге, 162 млн доларів (в еквіваленті) уряд і Національний банк сплатили на користь Міжнародного валютного фонду протягом червня.
Відзначається, що основним джерелом поповнення резервів у червні сталі надходження на користь уряду від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, у сумі 539,4 млн доларів.
Водночас купівля Національним банком валюти на міжбанківському ринку перестала бути головним джерелом поповнення резервів, яким була в минулі місяці.
Враховуючи деяке погіршення зовнішньої цінової кон’юнктури для товарів українського експорту та спад інтересів міжнародних інвесторів до ринків, можливості Національного банку викуповувати надлишкову пропозицію іноземної валюти без тиску на обмінний курс гривні були обмежені.
Також у червні Нацбанк вперше з січня відновив продаж іноземної валюти на міжбанківському ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу.
Як наслідок, чиста купівля іноземної валюти Національним банком скоротилася до 24 млн доларів у червні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас